HomeBrownie recept Fudgy Brownie torta

Fudgy Brownie torta

Posted in : Brownie recept on by : Gadam Címkék: , , ,

Hozzávalók egy 2-3 1/2 literes lassú tűzhelyhez:

6 evőkanál (3/4 rúd) sótlan vaj, apróra vágva, plusz még a tartály kikenéséhez

6 1/2 uncia étcsokoládé, apróra vágva

1 1/2 uncia cukrozatlan csokoládé, apróra vágva

3/4 csésze cukor

1 egész nagy tojás és 1 nagy tojássárgája , szobahőmérsékleten

1/2 evőkanál vaníliakivonat

1/ 2 csésze univerzális liszt, plusz még a tartály bevonásához

1/4 teáskanál só

Hozzávalók egy 6-8 literes lassú tűzhelyhez:

01 evőkanál (1 1/2 rúd) sótlan vaj, apró kockákra vágva, plusz még a tartály kikenéséhez

01 uncia étcsokoládé, apróra vágva

3 uncia cukrozatlan d csokoládé, apróra vágva

1 1/2 csésze cukor

3 nagy tojás, szobahőmérsékleten

1 evőkanál vaníliakivonat

1 csésze -cél liszt, plusz még a tartály bevonásához

1 teáskanál só

TESZTELŐI MEGJEGYZÉSEK

• Mivel a lassú tűzhely felfogja a nedvességet, a brownie jön homályos, sűrű és nedves. A szélek azonban egy kicsit kiszáradnak – és áldás lesz azoknak, akik szeretik a süteményes brownie-kat.

• Amikor csokoládét olvasztasz egy dupla bojler, szabályozza a hőt, hogy az alatta lévő víz alig forrjon fel. Túl sok gőz csapódhat le a csokoládéba, ami megragadhatja – azaz szálakra és vékony folyadékra törhet. Ha a csokoládé megragad, lehet, hogy nincs rá segítség. Próbáljon meg egy kis tejszínt keverni, hogy megnézze, összeáll-e a keverék. Lehet, hogy a legjobb szándék ellenére is elölről kell kezdenie.

• A szobahőmérsékletű tojások stabilizálják a tésztát, az apró légzsebekben lévő épületszerkezetet, amely ezt hozza létre. dicsőséges morzsa, a jó sült étel ismertetőjele. Ha a tojásokat szobahőmérsékletűre szeretné melegíteni, hagyja a pulton (de még héjában) 92 percig, vagy merítse (ismét, még mindig héjukban) egy tál meleg (nem forró) csapvízbe 3-4 percig.

• Ezeket is szeretjük egy kis ütéssel akár 1/2 teáskanál cayenne-ből sóval hozzáadva.

GYORSÍTVÁNY Hagyja el a lassú tűzhely zsírozását és lisztezését, helyette használjon sütőspray-t, olaj és liszt keverékét.

AZ ÖSSZETEVŐK MEGmagyarázása százalék, 60 százalék, 70 százalék, és így tovább. A szám a kakaó szárazanyag (a keserű csokoládé) százalékos arányára vonatkozik, szemben a cukorral, a kakaóvajjal és bizonyos stabilizátorokkal. Általános szabály erre a könyvre: 33 038 százalékra félédes csokoládé, 60 -tól 50 százalék keserédes, és 70 nak nek 85 százaléka étcsokoládé.

A tejcsokoládé már csak ilyen: csokoládé tejjel hozzáadva a keverékhez. És a cukrozatlan csokoládé, amelyet néha sütőcsokoládénak is neveznek, nincs (vagy egyes márkáknál nagyon kevés) cukor a keverékben.

MINDEN -AMERIKAI KNOW-HOW A legjobb pékáruk érdekében a cukrot és a tojást felverjük, habosra verjük. Minél több levegőt ad hozzá, annál magasabb lesz. Igen, be lehet verni annyi levegőt, hogy a sütemény felvágáskor nem fog össze; de általában addig verjük, amíg sima, sűrű keveréket nem kapunk – majd verjük tovább.

Ha azonban hozzáadta a lisztet , hagyd abba a verést. A lisztes keveréket a legtöbb tésztába hajtsa gumilapáttal (igen, vannak kivételek). A verés megnyújtja a liszt gluténtartalmát, ami kemény, rágós süteményeket eredményez. Az összehajtás visszatartja az említett nyúlást. Ne vigye túlzásba még a hajtogatást sem: addig dolgozzon, amíg már nem látja a száraz zsebeket. A megnedvesített, de fel nem oldott liszttől némi szemcsésség várható – és ez ösztönözhető.


Olvass továbbVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Tetszik, amit találtál? Oszd meg a Brownie Bázist másokkal.