HomeBrownie recept Csokis-mentás brownie torta

Csokis-mentás brownie torta

Posted in : Brownie recept on by : Gadam Címkék: , , ,

Hogyan értékelné a csokis-mentás brownie tortát?

 • Minden évben készítek mentás brownie-t a családi karácsonyi összejövetelre. Mindig az íz és a könnyű kombinációt keresve, ezt választottam 277 tételére. Egy korábbi poszterhez hasonlóan egy módosított Mark Bittman brownie-receptet használtam (ami mostanában az én go to brownie receptem volt). Javasoljuk, hogy az itt látható recept helyett a kedvenc brownie receptjét használja. Mindkét feltéthez Trader Joe keserű csokit használtam. Fantasztikusak voltak…egyik sem maradt, két nappal később! Megjegyzés a következő évre: dupla adag. Ezekkel a modokkal három villa a mentás feltét egyszerű ötletéért…

 • Csak egy megjegyzés…a kis mennyiségű fahéj ebben a receptben határozottan észrevehető. Ha nem szereted a fahéjas-csokoládét, azt javaslom, hogy hagyd ki. A három textúra együtt azonban finom.

 • Ez nagyon jó volt. Lefagyasztottam néhányat, és fantasztikusak voltak!

 • Kiváló desszert. Mindenki szerette, aki evett. Nem volt 8-as nm-es serpenyőm, így tavaszi formában kerek 9-esben készítettem. A Brownie alap vékonyabb volt. Az egyetlen probléma, hogy rendetlen, sok takarítás.

 • Az enyém nem volt olyan szép, mint a képen, de az íze és az állaga kárpótolt. Komoly csokoládévágy esetén ez a recept nem okoz csalódást! Csodálatos íz, nagyon gazdag és dekadens, de nagyon nehéz csak egy kis darabot megenni! Még mindig kiváló, 3 nappal később szobahőmérsékleten tartva. Keserédes csokoládét használtam, és nem volt borsmenta kivonatom, ezért gond nélkül helyettesítettem a finomra tört borsmenta Altoids-t.

 • Családi összejövetelre készítettem, és mindenkinek ízlett. Egy egész teáskanál fahéjjal készítettem, és egy 9″-es négyzetbe tettem. A jó minőségű csokoládé (nekem Lindt) használata valóban sokat változott, mert a ganache típusú rétegeknél az ízek nagyon fontosak. Ez volt az első Időközben valódi fehér csokoládéval dolgoztam, és kicsit féltem a mentakivonat hozzáadásakor (horror történetek arról, hogy az olvasztott csokoládéhoz bármilyen folyadékot adtak, főleg alkohol alapú), de nem történt semmi. A családom áradozott róla! Azt mondták, hogy ez az egyik a legjobb receptek, amiket valaha készítettem – ami nagyon sok. A 2. és 3. napon egyre jobb lett, úgyhogy próbáld meg a darabokat megtartani. Imádtam az összes réteget külön enni, hogy értékeljem az összes ízt, mielőtt felfaltam volna az egész darab (megcsináltuk amikor olyan gazdag volt.) Ajánlom mindenkinek, aki csokira vágyik.

 • A vélemények elolvasása után úgy döntöttem, hogy keresek egy másik brownie receptet, és meglepődve tapasztaltam, hogy Mark Bittman receptje (a Hogyan kell mindent főzni) majdnem azonos összetevőket és mennyiségeket tartalmazott. Így az epikurikus összetevőket és a Bittman-féle készítményt használtam fel, és a brownie alap is nagyon puha és rágós lett. A fő különbségek a kíméletesebb keverésben (a vajat és a csokoládét összeolvasztva, keverőtálba tesszük, és cukrot belekeverve; a tojásokat beleütjük és a többi hozzávalóval kézzel) és a rövidebb sütési időben (

  -20 perc; használtam 12). Pergamen helyett használhatunk alufóliát is. Én egy kis serpenyőt használtam NAGYON alacsony lángon dupla bojler helyett, és ez mind a 3 rétegnél jól működött. Csak vegye le a tűzről, mielőtt a csokoládé teljesen felolvadna, és folytassa a keverést, hogy befejezze az olvadást. Ez egy finom brownie/torta. Kísértést érezhet egynél több adagra, de a serpenyő 1/8-a bőven elég!

 • Először csalódtam ezekben.. leginkább a brownie alap miatt. De néhány nap (2 vagy 3) után sokkal jobban lettek… és a 4-re már egyikük sem maradt el. Ha újra elkészítem őket, valószínűleg egy másik brownie recepttel próbálnám ki.

 • Ez nem volt nagy megrázkódtatás; nagyon kiábrándító. A torta rész elég rossz volt; ha újra elkészíteném (és kétlem, hogy megtenném), egy másik brownie receptet használnék. A fehér réteg a jó fehér csokoládé pazarlása volt (a cukrászdáknál a cukor és a margarin olcsóbb és jó lett volna). Valamiért kicsit javult az életkorral, így nem volt teljes veszteség. De megújítom a keresést egy jó mentás brownie recept után.

  Amikor először készítettem el ezt a receptet, pontosan úgy csináltam, ahogy a nyomtatott formában van. Mindannyian szerettük a mentás és ganache rétegeket, de a tortaréteg teljesen nem nyűgözött le minket. A receptet most a kedvenc házi brownie-receptem alapján készítem el az alapnak, a mentás és ganache réteggel a nyomtatott formában. Mindenki áradozik és kéri, hogy készítsék el ezt a receptet újra és újra.

 • Csodálatos! Egyértelműen az általam készített legjobb brownie-k közé tartozik, bár nagyon gazdag, majdnem olyan, mint a cukorka. Szóval apró kis négyzetekre vágtam őket.

 • x

 • A cukormáz és a mentaréteg csodálatos volt! Nem annyira lenyűgözött a torta rész, de így is finom volt. Feltétlenül használjon sütőpapírt. Nem tettem, és a sütemény leragadt, így a tepsiben hagytam, és a tetejét bemásztam.

 • Ezt a brownie-t többször elkészítettem, falatnyi négyzetekre vágtam. Olyan gazdagok és dekadensek, mint egy desszert egy elegáns étteremben. Ha elviszem valahova, akkor az oldalát levágva adom a brownie-nak tiszta szélét – amúgy kicsit kemények és rongyosak. Válaszul a bírálónak arra a kérdésére, hogy egy fém serpenyő kiküszöbölné-e az elsüllyedt középsőt – nincs szerencséje… minden alkalommal az enyém süllyed.

 • Csodálatos ez a desszert, tökéletesek az ízek és isteni az állaga. Köretnek zúzott cukorkát használtam. Az egyetlen, amin változtatnék, az a cím. A férjem születésnapjára készítettem, és amint megláttam, milyen lapos, abbahagytam tortának nevezni, nehogy az emberek kinevessenek.

 • Olvass tovább  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

  Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
  error

  Tetszik, amit találtál? Oszd meg a Brownie Bázist másokkal.